Globaaliagentit - Lähetysseuralta uusi globaalikasvatuksen oppimismateriaali

3.10.2022

Globaaliagentit oppimiskokonaisuus, jota voit käyttää myös ilmiöoppimisessa.
Monipuolinen, elämyksellinen, helposti toteutettava oppimateriaali 4.-6.-luokkalaisille.

 

Hyppää mukaan seikkailutarinaan villihevosten saarelle.

Valtameren keskellä on karu saari, jota asuttavat merilinnut, hylkeet ja villihevoset. Saaren elämä muuttuu peruuttamattomasti, kun eräänä päivänä rannalle Ilmestyy muukalaisia..

Globaaliagentit - Vastuu maailmastamme ja vieraan kohtaaminen -oppimiskokonaisuus on elämyksellinen tapa opiskella globaalikasvatuksen teemoja. Oppimisprosessin vetäminen on opettajalle helppoa oppilaan itseohjautuvuutta tukevalla työkirjalla ja opettajan oppaalla.

Hevossaaren tapahtumista kertova Muukalaiset-tarina johdattelee keskustelemaan päivän polttavista kysymyksistä ja tekemään tehtäviä globaaliagenttitaitojen ja -tietojen kartuttamiseksi. Tehtävät jaksottuvat tarinan osien väliin. Jatkuvan nettilomakkeilla toteutetun arvioinnin myötä oppilas kerää agenttipisteitä, jolla hän voi edistää virtuaalista maailmanympärysmatkaansa. Kantavina teemoina ovat maahanmuutto ja ilmasto. Tehtävien avulla harjoitellaan mm. ryhmässä toimimista, pohditaan arvoja ja mielipiteen ilmaisua, käsitellään uutisia, vaaleja ja vaikuttamista. 

Globaaliagentit löydät osoitteesta: globaaliagentit.fi -> ilmiöoppiminen

Materiaali on tuotettu Suomen ulkoasiainministeriön tuella. Materiaalin tuottaja:
Suomen Lähetysseura, suomenlahetysseura.fi/globaalikasvatus